Lekker isoleren! (week 4 van de bouw)

Afgelopen week was het vakantie. En dus zijn de mannen extra vaak in de loods geweest om verder te bouwen aan Tinie.

Isolatie

De buitenkant is intussen voorzien van dikke isolatieplaten. De vloer is al een tijdje dicht en ook geïsoleerd. Als we straks klaar zijn met isoleren dan voldoet Tinie aan de isolatie-eisen van een nieuwbouwhuis! Leuk uitgangspunt toch? Je zult het in de winter in ieder geval niet koud krijgen. 

Verwarmen

We hebben afgelopen week veel nagedacht over de verwarming binnen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor infraroodpanelen in de woonkamer en slaapkamer. De badkamer krijgt een spiegel met infraroodverwarming en vloerverwarming. 

Het leek ons een betere optie dan elektrische kachels, elektrische vloerverwarming of alleen een houtkachel. Deze panelen geven een hele prettige warmte af, en veel gerichter dan een vloerverwarming. En, ook handig, je kunt ze met een app op afstand aan- of uitzetten. Fijn voor als je op de terugweg naar je huisje bent en graag een warm welkom wilt. 

Badkamer

We hebben het voor elkaar gekregen om een badkamertje te ontwerpen met een bad. Ja, je leest het goed. Dit tiny house heeft een bad. En best een prima formaat van 1,40 meter lang en 70 centimeter breed. We hebben de kranen al besteld. Het zijn zwarte kranen van Hans Grohe. Goede kwaliteit dus. Over de tegels zijn we nog aan het nadenken. Misschien moeten we er maar een poll van maken op Facebook… Dan kunnen jullie meebeslissen. 

Licht

Tinie heeft intussen ook gaten op de juiste plek gekregen. Hierin gaan we de ramen zetten. We willen het huisje zo licht mogelijk maken. Dus één korte zijde wordt helemaal van glas. Hierin komen openslaande deuren. Verder komen er nog twee ramen in van vloer tot plafond. Die zijn zeker 3 meter hoog! De slaapkamer krijgt een extra raam, en natuurlijk zit er ook een raampje in de badkamer. 

Komende week

Als het goed is, hebben we in de loop van volgende week een digitale impressie van Tinie. Zodra die binnen is, zetten we het online. De komende week gaan we verder aan de slag met de elektra en isolatie van de binnenkant van de buitenmuren. 

We komen volgende week zondag gewoon weer met een update! Dus volg ons op Facebook (@kleijnhuistinyhouses) en Insta (@kleijnhuis) om op de hoogte te blijven.

En last but not least: Zegt het voort, zegt het voort! We bouwen Tinie niet voor onszelf maar misschien wel voor jou! En hoe eerder de koper van zich laat horen hoe meer invloed deze kan uitoefenen op het eindresultaat. Superleuk!

Doei en tot volgende week!